erkenningsnummer 2505

selecteer taal
Onze wachttijdenMeer info

Vormingsmoment begeleiders

Donderdagavond 12 maart omstreeks 17.30u werden wij door de overheid, Departement Mobiliteit & Openbare werken, Vlaams huis voor verkeersveiligheid op de hoogte gebracht dat door een arrest Raad van State betreffende de Vlaamse Regering, wat betreft de hervorming van de rijopleiding van 07 juni 2017, dat het verplichte vormingsmoment voor begeleiders met onmiddellijke ingang wordt afgeschaft.

Concreet betekent dit dat het vormingsmoment niet meer moet worden gevolgd door de begeleiders en dit vormingsmoment (voorlopig) ook niet meer wordt ingericht.

Iedereen kan dus zonder begeleidersattest een voorlopig rijbewijs van 36 maand afhalen.

Heb je nog vragen met betrekking tot het afgeschafte vormingsmoment dan verwijzen wij je graag door naar onderstaande overheidsdienst.

DEPARTEMENT MOBILITEIT & OPENBARE WERKEN
Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid
T 02 553 83 95
Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel
http://www.vlaanderen.be

Uiteraard kan elke kandidaat bestuurder wel nog een basis- of doorgedreven rijopleiding volgen in een door de staat erkende rijschool. Voor de mogelijkheden verwijzen wij graag naar deze website. In de rubriek “Rijopleidingen” vind je alle info. Wanneer je onze Facebookpagina liked word je op de hoogte gehouden van de wijzigingen tijdens de rijopleiding die jouw kandidaat binnen kort start.

Wens je dat jouw kandidaat praktijkles volgt dan kan daarvoor ook via onze website worden ingeschreven. Onze medewerker staan ook klaar om je verdere info te verschaffen.